Neutralitat municipal?

Ahir al Ple Municipal de Sant Vicenç de Montalt es va viure l’escenificació d’un altre presa de pel per aquells que som votants d’opcions independentistes, al presentar-se a votació una moció per part del CiU, ERC i 9SV per la restitució de les estelades del poble.

A pesar de l’amplia majoria de regidors independentistes, 9 respecte als 4 del 155, els cinc regidors de CiU de l’anterior i l’actual govern van optar per sortir-se de la sala i no votar la moció, quedant el seu vot legalment com ABSTENCIÓ. El vot del sisè regidor de CiU va ser NO.

D’aquesta manera, oh! casualitat, es va produir un empat deixant la moció sense aprovació, al aplicar-se el vot de qualitat de l’alcalde. El resultat de la votació va ser:

  • 4 vots a favor (2 d’ERC + 2 de 9SV)
  • 4 en contra (PSC, Cs, PP i CiU)
  • i 5 abstencions (CiU)

A pesar de ser coneixedors del que suposaria la seva abstenció (les matemàtiques no fallen), el portaveu dels regidors de CiU després d’argumentar que“el seu compromís amb el poble i amb el país, estava més que demostrat i era més que palpable i visible” va justificar la seva abstenció indicant:

  • Que al seu entendre, “la votació responia a un problema amb al Pacte de Governabilitat, del que no havien participat perquè per llei no podien” i del que va afirmar “no van ser exclosos”
  • Que davant del desacord entre alguns dels regidors “hagués valgut la pena que aquests compromisos verbals haguessin quedat per escrit per tal d’estalviar-se la presentació de la moció per recuperar les estelades”
  • Que “no volien reiterar-se una vegada més en el que ja s’havia votat en el ple perquè ho consideraven completament innecessari”

Coherència és la qualitat d’una persona per actuar en conseqüència amb les seves idees o amb el que expressa públicament i és precisament el que, com a mínim, va faltar a les paraules del regidor portaveu del grup municipal de CiU.

Personalment, si a mi o a qualsevol dels votants independentistes del municipi que conec ens demanen el nostre vot mil i una vegades per recuperar les estelades del poble, en el meu cas i en el d’aquests votants, haguéssim donat un SI per resposta a totes les mil i una votacions.

D’altre banda, tal i com va anar la prèvia de la votació, amb el regidor de 9SV Sr. Gumà excusant als regidors de CiU amb l’argument de que “no és el mateix absentar-se de la sala per no votar, que aixecar la mà per votar abstenció” (encara que elresultat sigui el mateix) i la falta de replica de 9SV als arguments de CiU,tot va donar a entendre que era un acord prèviament adoptat per no agafar un compromís que fes trontollar el Pacte de Governabilitat i la seva “neutralitat municipal” abans d’hora.

Amadeu, sempre reivindicant republicanisme i la voluntat d’una Catalunya independent, perquè quan tens, tu i els teus companys, l’oportunitat de contribuir amb el vostre vot a restituir els símbols que ho representen, justifiqueu la vostre absència de la sala de plens amb excuses de tant baixa alçada política, perquè la moció no sortís aprovada. Queda més que clar que la vostre absència no va ser únicament de la sala, també va ser dels compromisos que afirmeu mantenir amb el poble i el país.

D’altre part, com es pot dir que “hagués valgut la pena que aquests compromisos verbals haguessin quedat per escrit” si és públic i notori que el Pacte de Governabilitat entre els impulsors de la moció de censura està redactat, signat i en sou coneixedors? És més, el regidor del PP minuts més tard va afirmar fent referència al Pacte que “s’ha deportar a terme és el que està escrit i signat” desqualificant absolutament el teu enraonament.

Sincerament, hagués volgut que aquest escrit fos per rectificar el que el passat 22 de gener vaig publicar en aquest mateix blog, expressant les meves dubtes respecte al retorn de les estelades a Sant Vicenç abans del 26 de maig. Malauradament, no ha estat així.

Sincerament Amadeu, esperava molta més coherència i compromís. El vostre, ni és palpable, ni és visible.

About the Author

Daniel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *