A on són les estelades del poble?

El passat 22 de gener vam celebrar el dia de Sant Vicenç i darrer acte de la Festa Major d’hivern del nostre municipi.

Al balcó del Casal de Cultura vàrem fer un acte reivindicatiu reclamant les estelades del poble, mentre es celebrava el vermut popular a la plaça. Vaig tenir l’oportunitat de saludar alguns vilatans que em van manifestar el seu desencís per la retirada de les estelades a la Torrassa del parc dels Germans i per no restituir les de la rotonda, el Casal de Cultura i el monument als Donants de Sang.

Vaig aprofitar per traslladar aquest malestar (que faig meu) a l’alcalde Sandoval, qui em va resumir en dos paraules el pacte signat entre els regidors de 9SV, CiU, ERC, C’s, PP i ell mateix PSC: “Neutralitat municipal”… el que vol dir que, a pesar de tenir majoria de regidors de partits de tarannà independentista (9 d’un total de 13, gairebé el 70%), qui surt més beneficiat d’aquesta “neutralitat” son els tres partits constitucionalistes.

Es fa evident que el pacte entre els regidors ha estat un gol per la esquadra digne del mateix Messi pels votants d’opcions independentistes i que la bona sintonia i entesa de treball entre tots el regidors, que manifestament volen traslladar als santvicentins com un benefici pel poble, no té redits pels seus votants.

No tinc gaires esperances que d’aquí al 26 de maig es puguin restituir les estelades del poble. És previsible que alcalde Sandoval marqui perfil de campanya durant aquest temps per obtenir el màxim nombre de vots constitucionalistes, donant a entendre que no es doblega a les peticions dels regidors independentistes. Com em va dir “ni traurà ni posarà estelades” i això inclou també no restituir, perquè segons la seva manera de veure-ho seria “posar-ne”.

També és previsible que els regidors independentistes no marquin perfil en contra de l’alcalde Sandoval abans d’hora, perquè aquest és el pacte de “neutralitat municipal” que van signar i perquè dissoldre el Consell de Treball abans de gairebé esgotada la legislatura toca la butxaca.

El meu compromís:

Restituir els símbols, els de la nostra reivindicació pacífica i democràtica a la llibertat de les nostres preses i presos polítics i els de decidir democràticament el nostre futur. Això inclou retornar Sant Vicenç de Montalt a l’AMI (Associació de Municipis per la Independència) amb plena capacitat de gestió i decisió.

About the Author

Daniel

1 Comment

  1. […] hagués volgut que aquest escrit fos per rectificar el que el passat 22 de gener vaig publicar en aquest mateix blog, expressant les meves dubtes respecte al retorn de les estelades a Sant […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *